high_octane napisał:
[quote]Remigrant napisał:
high_octane napisał:
na dodatek zaczynasz ubliżać biorącym udział w dyskusji.
Komus takiemu jak ty, nie mozna ublizyc.
Narzekałeś na brak w obecnych czasach wypłat w złocie i udowodniłem tobie fałsz
Udowodniles tylko swoja glupote.
Ten twój \\\"papier toaletowy\\\" ma realny, aktualizowany non stop, przelicznik na złoto.
Wytlumaczyc tobie finanse, to jak wytlumaczyc psu matematyke. Wypowiadasz sie o rzeczach, ktorych nie mozesz pojac. Przy standarcie zlota przez 100 lat nie bylo inflacji. Zeby zarobic, musiales cos wyprodukowac, a nie jak dzisiaj dodrukowac sobie pusty pieniadz. Przez to praca czlowieka byla wiecej warta, tak jak i sila nabywcza pieniadza, ktory mial w reku. W 1814 w obiegu bylo ok. 240mld $, w 1914 - 240mld $, 2007- 880mld $ (przy zerowych rezerwach zlota), 2014- 4000 mld $ (przy zerowych rezerwach zlota). W 2018 bedzie 16000 mld$ ?? a to juz hiperinflacja
Standard zlota polega na tym ze w 1914 mogles te wszystkie dolary wymienic na zloto 240 mld $= 8000 tys ton zlota x 20$
Dzisiaj jest 4000 mld $ w obiegu, ktore nie maja pokrycia w niczym, zwykly papier toaletowy
Mnie nie trzeba wykładni twojego spojrzenia na historyczną wartość dolara czy też innej waluty.
Mnie interesuje obecny kurs "papieru toaletowego" do złota i tyle.
Jak dla mnie, to na rynku walutowym może być dodrukowane i 100000 mld $. "papieru toaletowego". Ważne jest jedynie to, że gdy zechcę to idę i wymieniam go na bankowe złoto.
Nawet rasowego tradera nie interesują te twoje historyczne wypociny.
Weź się ogarnij i przestań traktować siebie jak przygłupa.
Zacznij chodzić normalnie po ziemi a nie bujaj w obłokach, zacznij zarabiać miliony papierowych dolarów a nawet i miliardy, wtedy przestaniesz myśleć, mówić i pisać iż to zwykły "papier toaletowy".
Tego właśnie tobie życzę w tym Nowym 2016 Roku.